miercuri, 23 decembrie 2009

Tiramisu cu piersici

Tiramisu cu piersici

Se prepara o crema ca si pentru Tiramisu:
Intr-un bol se amesteca bine cu mixerul 4 galbenusuri de ou cu 4 linguri de zahar pana se deschid la culoare si inca 5 minute dupa. Se adauga apoi 500 mg (2 cutii) de crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla. Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura (nu cu mixerul ca sa nu se inmoaie!) pana la incorporare.
Intre timp se inmoaie 3 pliculete de gelatina (15 g) in zeama de la un compot mare (de 800g) de piersici timp de 10 minute. Dupa ce a stat 10 minute se pune la incalzit (fara sa fiarba) pe o baie de aburi pana cand se topeste gelatina.
Zeama de la un alt compot mare de piersici se pune intr-o farfurie si in aceasta se inmoaie piscoturile. Se pune intr-o tava un rand de piscoturi inmuiate in zeama de compot, se toarna jumatate din crema de tiramisu peste si se pune un strat de compot de piersici. Se pune apoi inca un strat de piscoturi, unul de crema si unul de piersici.

Peste ultimul strat de piersici se toarna gelatina preparata cu zeama de compot si se lasa la racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu