vineri, 20 noiembrie 2009

Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine cu mixerul 4 galbenusuri de ou cu 4 linguri de zahar pana se deschid la culoare si inca 5 minute dupa. Se adauga apoi 500 mg (2 cutii) de crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.
Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla. Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura (nu cu mixerul ca sa nu se inmoaie!) pana la incorporare.
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putina esenta de rom) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.
Se pudreaza cu cacao astfel incat sa se formeze un strat uniform si se lasa la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu