vineri, 20 noiembrie 2009

Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci

Se fierbe 1 cana plina cu orez (spalat bine) cu 3 l apa, sare si putina vegeta.
Separat, intr-o tigaie se caleste 1 ceapa mijlocie taiata cubulete mici cu putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga 2 cutii/borcane de ciuperci champignon taiate marunt. Se pune capacul si se lasa la prajit aproximativ 15 minute. Cand s-au rumenit putin ciupercile se ia tigaia de pe foc.
Intr-un vas de yena se pune putin ulei pe fund si apoi se pune un strat de orez gros de ~1 cm. Peste orez se pune un strat subtire de smantana, 1 strat de ciuperci (cam jumatate din cantitatea preparata) si 1 strat de cascaval ras. Se repeta actiunea cu orez-smantana-ciuperci-cascaval, iar deasupra se pune un strat de orez, apoi smantana si cascaval (fara ciuperci). Se da la cuptor si se lasa ~20 minute pana cand s-a rumenit cascavalul de deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu