joi, 12 noiembrie 2009

Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune la fiert carne/os de vita sau pui cu zarzavat (intreg): morcov, patrunjel, telina, boabe de piper.
-In momentul in care este fiarta carnea, se strecoara supa (se lasa 1 patrunjel, 1 telina, 1 morcov pt a le razali in ciorba).
-Cu restul de zarzavat se poate face salata de boeuf.
-Patrunjelul, telina, morcovul (razalite pe razatoarea mica)+ 1 caciulie de usturoi (zdrobit prin aparat) se pun putin la prajit cu vegeta, piper (f putin); apoi se pun 2 polonice de supa peste zarzavat si se fierbe 2-3 minute. Apoi se pun in oala cu supa. Se fierb ~5 minute impreuna cu supa + 2 frunze de dafin + ardei iute (dupa gust) + 3 linguri de otet.
-Intre timp se fierbe burta in apa cu 1 lingurita de sare si 1 lingura si jumatate de otet (dupa ce incepe apa sa fiarba se lasa cam 5 minute sa clocoteasca). Se pune 1 kg burta la 3 litri apa. Cand e fiarta trebuie sa intre furculita in ea (nu trebuie sa fie foarte tare fiarta ca devine gretoasa).
-Dupa ce s-a fiert burta, se limpezeste cu apa rece, se pune in supa (care-i pe foc) si se mai lasa sa fiarba ~5 minute.
-Intre timp se pregatesc 3-5 oua intregi frecate cu smantana si sare. Se pun intr-un bol mai adanc ca sa se poata "lungi"cu supa. Apoi se toarna in supa cand oala este luata de pe foc (ca sa nu se prinda oul). Dupa ce s-a omogenizat smantana + oul + supa se mai dau 2-3 clocote si se ia de pe foc.
P.S. Daca este si carne pe osul de vita se poate taia bucatele in supa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu