miercuri, 4 noiembrie 2009

Pasul 1... semipreparate.

... ca pasul zero a fost "carnea cruda" a lui Radu

Ciorbita de legume


Se ia un borcan de legume/zarzavaturi pentru supa si un plic de supa de rosii de la Plus. Se pune intr-o oala de aproximativ 3 litri putin ulei. Se lasa sa se incalzeasca bine apoi se toarna continutul borcanului de zarzavaturi. Se lasa la fiert/calit aproximativ 3-4 minute apoi se toarna apa astfel incat oala sa fie aproape plina. Se lasa sa dea un clocot. Plicul de supa de rosii (cu paste scurte) se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (se omogenizeaza cu 200 ml apa) si se toarna peste ciorba care fierbe in oala. Se adauga sucul de la o lamaie mai mica si se lasa sa fiarba in continuare vreo 30 minute.
Se serveste cu smantana.

Paste cu sos bolognese

Se iau 2 pungi de paste (eu am folosit penne, dar la fel de bine merg si spaghetele, melcisorii, etc.) si se fierb in apa cu 1 lingurita de sare si 1 lingura de ulei (ca sa nu se lipeasca una de alta) aproximativ 10 minute de la primul clocot. Cred ca nu mai trebuie sa precizez ca pastele se adauga dupa ce apa a inceput sa fiarba.
Separat intr-o tigaie se pune la incalzit putin ulei, iar cand s-a incins se adauga 1/2 kg carne tocata. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se asteapta pana cand carnea incepe sa se rumeneasca, amestecand continuu. Apoi se toarna 2 borcane de sos "bolognese" (aici vine partea cu semipreparate) cumparat tot de la Plus. Se asteapta pana mai da un clocot si apoi se ia de pe foc.
Se serveste impreuna cu pastele si eventual putin cascaval ras pe deasupra.
Budinca de ciocolata cu visine din compot

Se ia un plic de budinca de ciocolata, 500 ml lapte, 3 linguri de zahar si se prepara conform indicatiilor de pe plic. Se pun intr-un pahar/castron cateva visine din compot (cu samburi sau fara) si se toarna peste ele budinca. Se orneaza cu alte cateva visine din compot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu