marți, 24 noiembrie 2009

Branzoici

Branzoici

Se pune 1/2 kg făina într-un vas. Se freaca 2 gălbenuşuri cu 100g zahăr, 100 g unt moale, 200 ml lapte caldut, 1 plic zahăr vanilat, coaja de la o lămâie rasă, puţină sare si apoi se pun in vasul cu faina. Se amestecă toate ingredientele, se frământă bine, se acoperă şi se pun la crescut într-un loc cald. După ce aluatul a crescut bine se întinde pe o planşetă unsă cu ulei o foaie groasă cam de 0,5 cm, din care se taie patrate cu latura de ~10 cm.
În mijlocul fiecărui patrat se pune cîte o lingură de umplutură preparata din 300g brânză de vaci amestecată cu două ouă şi cu o lingură de griş. Apoi se dă formă brânzoaicelor, lipindu-se colţurile opuse ale patratelor de aluat, câte două în diagonală, se ung cu unt sau cu ou, se aşează în tava unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins potrivit. Când sunt rumenite, se scot din cuptor, se presară cu zahăr şi se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu