miercuri, 2 decembrie 2009

Turta dulce

Turta dulce

Se bat spuma 230g unt impreuna cu 220g zahar brun, apoi se pun 375g miere si se amesteca bine cu mixerul pana cand se omogenizeaza. Se pun 2 oua intregi, 4 lingurite de scortisoara, 4 cuisoare pisate, 1 lingurita de nucsoara, 1 lingurita de sare si 1 varf de lingurita de piper si la fel se omogenizeaza; apoi se pun 700g faina cernuta si 1 pliculet/1 lingurita de praf de copt. Se va obtine un aluat omogen, care se pune in folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi (24h).

Dupa ce trec 24 de ore, se ia aluatul de la frigider si se fac din el sfere cu diametrul de aproximativ 3 cm. Se pun sferele pe fundul unei tavi acoperit de o coala de hartie unsa cu ulei. Se prajesc la foc iute pana cand incep sa capete culoare. Apoi se scot si se lasa la racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu