Turta dulce
Se bat spuma 230g unt impreuna cu 220g zahar brun, apoi se pun 375g miere si se amesteca bine cu mixerul pana cand se omogenizeaza. Se pun 2 oua intregi, 4 lingurite de scortisoara, 4 cuisoare pisate, 1 lingurita de nucsoara, 1 lingurita de sare si 1 varf de lingurita de piper si la fel se omogenizeaza; apoi se pun 700g faina cernuta si 1 pliculet/1 lingurita de praf de copt. Se va obtine un aluat omogen, care se pune in folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi (24h).
Dupa ce trec 24 de ore, se ia aluatul de la frigider si se fac din el sfere cu diametrul de aproximativ 3 cm. Se pun sferele pe fundul unei tavi acoperit de o coala de hartie unsa cu ulei. Se prajesc la foc iute pana cand incep sa capete culoare. Apoi se scot si se lasa la racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu