miercuri, 16 decembrie 2009

Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Se pun intr-o oala 2 linguri de ulei la incalzit, se trec 2 catei de usturoi prin "aparat" si se pun la calit. Cand s-a rumenit usturoiul se toarna 2 borcane mici (400 g) de ciuperci champignon taiate marunt, 1 lingura de vegeta, 1 lingurita de sare, putin piper macinat si 1 lingura de faina. Se lasa la prajit circa 5 minute. Apoi se pune 1 cana plina cu orez si 3 litri de apa. Se lasa la fiert pana cand s-a fiert orezul.
Intre timp se prepara intr-un bol urmatoarea compozitie: 200 ml smantana, 100 ml lapte si 1 lingura de faina.
Cand supa e aproape gata se toarna peste ea compozitia din bol si se mai lasa sa dea un clocot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu