luni, 21 decembrie 2009

Lasagna

Lasagna



Se taie marunt 2 catei de usturoi mai marisori si 1 ceapa mijlocie si se pun la calit in ulei intr-o tigaie cu margini inalte. Cand s-a calit ceapa si usturoiul se adauga 3/4 kg carne tocata (amestec porc + vita). Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la prajit pana cand se albeste carnea. Apoi se adauga 400g sos de rosii si se mai lasa sa fiarba ~5 minute. Din borcanul cu sos de rosii se lasa cam 2 linguri. Dupa ce a fiert amestecul se opreste focul si se adauga 300 ml smantana si se amesteca bine(se lasa tot cam 2 linguri din borcanul de smantana).
Separat se pune la fiert apa cu sare. Cand apa da in clocot se adauga 1 lingura de ulei. Apoi se pun foile de lasagna in apa clocotita si se lasa cam 1 minut. Trebuie avut grija ca foile sa cada perpendicular una pe alta ca sa se poata dezlipi apoi. Se scot foile de lasagna din apa (chiar daca sunt inca tari!) si se pun pe o farfurie tot perpendicular una peste alta sa nu se lipeasca.
Se ia un vas de yena si se unge bine cu ulei. Se pune un strat de foi de lasagna, un strat din jumatate din compozitia de carne si se presara cascaval razalit peste. Apoi se pune inca un strat de foi de lasagna, un strat de carne si unul de cascaval. La sfarsit ramane un strat de foi de lasagna peste care se unge amestecul de sos de rosii si smantana (din ce a ramas in borcane) si se presara cu cascaval ras.
Se da la cuptor cam 15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu