miercuri, 30 decembrie 2009

Sarmale

Sarmale
... a la Radu

Se pune intr-un bol 1 kg carne tocata amestec (porc + vita), 1 ceapa mare calita in ulei (pana devine sticloasa), 1 cana de orez, 2 lingurite de sare, 1 lingurita de boia de ardei, 1/2 lingurita de piper. Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza.
Separat se pune la fiert apa intr-o oala cu diametru mare cu 1 lingura de sare.
Se ia o varza (sau 3 cum a luat Radu :D) cu foi subtiri, i se scoate cotorul si se pune in apa clocotita din oala. Cand incep sa se desprinda frunzele se iau una cate una si se pun la racit.
Se ia o frunza, se taie partea mai tare (cotorul), se pune umplutura de carne in ea (cat incape intr-un pumn) si se impatura cu grija (mai intai partea de jos, apoi se ruleaza si se indeasa partea de sus cu degetul).
Varza care a ramas si nu s-a putut folosi la sarmale se taie marunt si se pune jumatate din ea pe fundul unei oale (in care vor fierbe sarmalele). Se aseaza apoi sarmalele in cerc una cate una, iar la sfarsit se pune si cealalta jumatate de varza taiata marunt.
Se pun la fiert la foc mic timp de ~1 ora si 30 minute, acoperite cu capacul. Dupa ~ 1 ora de fiert se toarna o sticla de bulion peste sarmale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu