Varza a la Cluj
Se taie marunt o capatana de varza murata (sau se cumpara gata taiata din piata cum am facut eu) si se pune la fiert intr-o cratita umpluta cu apa. Se lasa sa fiarba bine aproximativ 1 ora (pana cand scade apa de pe varza, dar cu grija ca sa nu se arda).
Intr-o tigaie adanca se pune la calit o ceapa mica taiata marunt in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa se adauga 1/2 kg carne de porc taiata marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se lasa cam 2-3 minute la prajit dupa care se adauga apa cat sa acopere carnea de tot. Se lasa la fiert cam 1/2 ora pana devine asemanatoare unei tocanite. Cand carnea e aproape facuta se adauga in tigaie 2 fire de carnat taiat marunt si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.
Intr-o alta oala se fierbe 1/2 kg orez cu putina sare. Cand e fiert, se strecoara si se lasa la racit.
Intr-un vas de yena uns cu putin ulei se pun straturi ingredientele preparate anterior: varza - carnea si carnatul - orezul - un strat de smantana. Se pune vasul la cuptor si se coace pana cand face o crusta subtire deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu