joi, 16 iunie 2011

Tort de capsuni cu mascarpone

Tort de capsuni cu mascarpone

Se amesteca cu mixerul 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 100 ml ulei, 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie si 1 pliculet de zahar vanilat pana se omogenizeaza. Se bat spuma cu mixerul 6 albusuri si se amesteca incet cu lingura (nu cu mixerul!!!) cu celelalte ingrediente, apoi se toarna intr-o forma rotunda pentru tort tapetata cu hartie pentru copt.

Nota: ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Cand s-a copt, se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie in 2 pe orizontala.

1/2 kg capsuni dintre care vreo 6-7 de dimensiuni mari
300 g crema mascarpone
1 plic de gelatina (10 g)
1 plic de zahar vanilat
1 plic de praf de frisca
150 ml lapte rece

Se bate frisca cu laptele rece. Se iau 2-3 linguri din ea si se pun la incalzit, fara sa dea in clocot. Se topeste gelatina in frisca topita astfel obtinuta.
Se bate cu mixerul crema mascarpone cu zaharul vanilat, frisca si gelatina topita pana cand rezulta o crema de consistenta ferma.
Dupa ce s-a racit de tot se tapeteaza forma de tort in care s-a copt blatul cu folie alimentara care se indoaie peste margini.
Se pune o parte din blat in forma, se taie capsunile mai mari in jumatate si se aseaza pe marginea vasului cu partea taiata in exterior, astfel incat sa formeze ca un fel de piloni. Restul capsunilor se taie bucatele mici si se incorporeaza in crema de mascarpone.
Se toarna crema peste jumatatea de blat si capsunile de pe margine si se pune si cealalta jumatate de blat peste.
Se da la frigider pt 4-5 ore.
Daca doriti inghetata se poate pune tortul in congelator pt 24 de ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu