vineri, 3 iunie 2011

Prajitura cu fructe

Ingrediente:
6 oua,
200 g. zahar,
200 g. faina,
100 ml. ulei,
50 ml. apa,
2 plicuri zahar vanilat,
1 kg. visine/cirese/capsuni/piersici/caise/prune,
sare,
1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie


Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor la foc potrivit. Dupa 3 minute se pun fructele fara samburi si date prin faina. Se verifica daca e coapta prin infigerea unei scobitori in mijloc: daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, e gata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu