joi, 7 iulie 2011

Cocktailuri

Cocktail G'Spot
50 ml coniac
50 ml sirop de zmeura
20 ml sirop simplu (2 parti zahar, 1 parte apa)
2 cuburi de gheata, coaja de lamaie
20 ml zeama de lamaie

Se amesteca coniacul cu lichiorul de zmeura, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi se adauga siropul.
Se adauga imediat zeama de lamaie, se toarna in 2 pahare de cocktail in care am pus in prealabil cate 2 cuburi de gheata si se serveste cu pai alaturi.


Cocktail din coniac si caise
400 ml nectar de caise
200 ml coniac
50 ml esenta de cocos sau lapte de cocos
zeama de la 2 lamai
scortisoara betisoare, gheata

Se amesteca bine intr-un blender sau shaker nectarul de caise si coniacul, apoi se lasa 5 minute.
Se adauga esenta de cocos sau laptele de cocos, zeama de lamaie si se toarna in 10 pahare de cocktail.
Se adauga cuburi de gheata si betisoare de scortisoara si se dau la rece.


Cocktail de zmeura si lamaie

100 ml vodca
150 ml sirop de zmeura
100 gr zmeura proaspata
2 felii mari de lamaie
gheata

Zmeura si gheata se pun intr-un mixer si se zdrobesc.
Se amesteca cu voda, siropul de zmeura si sucul de la cele 2 felii de lamaie si se pune compozitia in 2 pahare.

Panama
60 ml crema alba de cacao
60 ml coniac
60 ml frisca
gheata pisata
Intr-un shaker se pun toate ingredientele si se amesteca bine.
Se adauga gheata pisata si se toarna in 2 pahare de cocktail, racite in prealabil.
Se orneaza fiecare pahar cu frisca.

Screwdriver
120 ml vodka
300 ml suc de portocale
4 cuburi de gheata
1 lime (lamaie verde)
Intr-un blender se pun cele 4 cuburi de gheata si se piseaza, apoi se rastoarna in 2 pahare de cocktail. In fiecare pahar, peste gheata pisata, se toarna cate 60 ml vodka si 150 ml suc de portocale.
Paharele se orneaza pe margine cu putin zahar si cate o felie de lime.


Cocktail Americano
50 ml Garrone Bianco
50 ml Garrone Cherry
Soda sau sifon pentru completare
Umple shaker-ul pe jumatate cu cuburi de gheata si toarna ingredientele deasupra.
Amesteca timp de 3 - 4 secunde, toarna apoi cocktail intr-un pahar fara picior.


Cocktail Pina Colada
50 ml rom alb
30 ml crema de cocos
60 ml suc de ananas
bucatele de ananas
frisca
Se pun toate ingredientele in shaker, impreuna cu putina gheata;
Se agita bine si se toarna in pahare

Cocktail Infinite Caipiroshka
60 ml vodca
1 lamaie verde taiata cuburi
2 lingurite zahar brun gheata pisata
Se amesteca zaharul si lamaia pe fundul unui pahar inalt, se adauga gheata pisata si se umple cu vodca;
Se decoreaza cu felii de lamaie verde.

NONALCOOLICE

Parfume de femme
60 ml suc de portocale
60 ml suc de ananas
10 ml sirop de zmeura
5 mg zahar brun
jumatate de lime